Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış katkısızlamanın yerı saf yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama altına düzenınması kolaylaşır ve elan bir küme mazarrat vermesi önlenir.

Bir mimarida kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve gayrı acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

Hiç şüphe yasak ki yangın felaketi, sene süresince sevimli yitirilmesine niçin olan en muhteşem etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaca bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile mal kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın merdiveni kapılarının ve öbür birbunca yangınla savaşım ekipmanının elbette kullanılacağını öğrenmek, bir yangına nasıl yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Salahiyettar itfaiyeden medet alınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın manevraı eğitimi Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bile verebilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygun davranılmalıdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan araştırmalar, yangın serlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine sadece 6 dakikalık gücük bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla mimariların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız olur. En esen dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; gömlek adetsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolaylıkla ve hariçya muhik açılmalıdır.

Yangın kapısı özelliklerinden nazire eylemek gerekir ise şu özellikleri haiz bir kapı tercih ettiğinizden emniyetli olmanızı öneririz;

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Meydanında bilirkişi ve sertifikalı kökçılarımızın yardımları ile her projeye müsait yangın merdiveni üretimi strüktürlabilmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page